zondag 19 mei 2013

La Tempête (Middelkerke)

Vader is jarig en dat vieren we in zijn op dit moment favoriete restaurant. Hij is dol op zeevruchtenschotels en dat is meteen ook de hoofdreden waarom we hier zijn beland. Op de menukaart geen gebrek aan zeeschelpen.

Bij de eerste aperitiefronde krijgen we een mousse van zalm, een soepje, en paté. De bediening is familiair maar zal de hele middag (namiddag dus vooral) bijzonder traag verlopen. Dat heeft evenwel ook zijn voordelen: tijdens de tweede aperitiefronde kunnen we klinken met een Duvel Tripel Hop die we bij de eerste ronde ietwat jaloers aan de overkant van de tafel hadden gezien.

De scheermesjes uit de oven stellen teleur want smaken naar weinig, of hooguit naar broodkruim gedrenkt in olie. De bouillabaisse aan de overkant doet het beter: een lekkere heldere bouillon met lekkere vis. Ook de rouille en de toastjes met kaas zijn prima. Een fles Saint Veran vult aan.

Terwijl aan de andere kant van de tafel genoten wordt van een riante zeevruchtenschotel, komt aan onze kant de bouillabaisse als hoofdgerecht en de gegrilde tarbot met bearnaise. Die laatste is lekker maar is qua grootte toch veeleer bescheiden als je bedenkt dat we er 45 euro voor zullen betalen. Een Pouilly Fuissé vergezelt de tweede ronde.

Er is nog plaats voor meer en dus bestellen we nog een tarte tatin met ijs en slagroom. Daarna sluiten we nog af met koffie, koekjes en calvados.

www.latempete.be

Onze score: quite okay
Bediening: familiair
Omgeving: verzorgd
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten