donderdag 30 mei 2013

Bistroom De Baron (Oostende)

Toen we op Facebook onze volgers vroegen waar je de beste bouillabaisse kon proeven, reageerde iemand prompt dat je daarvoor in Bistroom De Baron moest zijn. De naam was blijven hangen en hoorden we daarna nog af en toe voorbij waaien. Vanavond nemen vrienden ons mee en kunnen we de proef op de som nemen.

In De Baron ben je welkom voor zowel een hapje als een drankje. Ook het eenvoudig interieur balanceert ergens tussen kroeg en bistro. De kaart bevat heel wat biersoorten en dat is plezant. We pikken er de Chouffe Houblon uit die net zoals de populaire Duvel Triple Hop door drie verschillende soorten hop een lekkere fruitige smaak meekreeg.

Een bonte variatie aan kroketten blijkt de specialiteit van het huis, maar we zijn hier vanavond met een missie en kiezen zoals gepland voor de bouillabaisse. Die blijkt inderdaad bijzonder lekker. Ook top zijn de huisgemaakte rouille en het gegrilde brood waarvan we tot twee maal toe rijkelijk worden bediend. Een glaasje wijn vult de maaltijd aan.

Achteraf klinken we nog met een biertje en dit keer kiezen we voor de Duvel Triple Hop. Of we nog eens van de editie 2012 willen proeven, vraagt de aardige patron. Dat willen we graag! Santé!

www.bistroomdebaron.be

Onze score: quite okay
Bediening: sympathiek
Omgeving: eenvoudig
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten