maandag 29 april 2013

Cuines 33 (Knokke-Heist)

We wandelen in een doodgewone woonwijk terwijl ons oog op zoek is naar Cuines 33. Cuines 33 is een vrij jonge zaak die snel doorschoot naar de top en vrijwel meteen een eerste ster opgespeld kreeg. We spotten de zaak en zien meteen dat deze plek oog voor stijl en design heeft. Terwijl we ontvangen worden (en onze jassen ietwat slordig aan de haak gehangen worden), nemen we de sfeer in ons op. We krijgen een tafeltje achteraan nabij de halfopen keuken.

We klinken met het heerlijk frisse huisaperitief (cava met basilicumschuim) op alles wat nog komen moet. Bij de reservering werd meegegeven dat één iemand geen vlees eet. En dat is hen niet ontgaan, want de hapjes komen in aangepaste vorm aan. Twee amuses gaan de lunch vooraf: een cakeje met ansjovis en een ander met kokkels, sushirijst en avocado (voor de alleseter werd een hapje voorzien met tonijn en kalf).

De eerste wijn die ons glas vult heeft een intense kleur. Deze Flor de Maio is erg verfrissend en aangenaam. Het eerste gerechtje van de lunch is voortreffelijk en innovatief: radijs en rauwe courgette, rauwe baars met een jus en gelei van citrus en een ijspastille van gin tonic.

Daarna komt aan de overkant de entrecote. Elegante plakjes vlees met gebrande ui, asperges, auberginekaviaar en een gember-aardappelpureetje. Aan deze kant komt een flink stuk gebakken baars met toetsen van asperges, kardemom, fenegriek, auberginekaviaar, aardappel en zeekool. Hierbij wordt een Portugese Ribeiro Santo ingeschonken met de woorden ‘een zeer goede wijn’. We zijn evenwel wat ontgoocheld want de wijn is dermate vluchtig dat de smaak verdwijnt nog voor ze doorgeslikt is.

Het dessert met lavendel, magnolia, meringue, framboos en sorbet is hemels. Bij ons kopje (straffe) koffie genieten we tot slot van enkele verrukkelijke gebakjes: een verrassende palmbladpraline van witte chocolade en rijstblad, een heerlijke pistachepraline met een gel van duindoorn, een gebakje met chocolade en koffie en een hemels yoghurtcakeje.

We slaan er de agenda op na om meteen een nieuwe datum vast te leggen om naar dit werelds plekje in Knokke af te zakken.

www.cuines33.be

Onze score: check this out
Bediening: correct
Omgeving: sfeervol design
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten