vrijdag 15 maart 2013

Zeezout (Rotterdam - NL)

Rotterdam heeft vele gezichten en diverse wijken. Zeezout is gelegen aan de kade, wat meteen het karakter van dit restaurant mee bepaalt.

Bij de kir krijgen we wat ansjovismayonaise, brood, amandelnootjes en even later ook een soepje van ui met daarbij een gefrituurde Hollandse garnaal in een korstje van parmezaan. Niet mis.

We drinken een Saint Véran, Cuvée Prestige van 2011 van het domein Guerrin. Een waardige Chardonnay met een houtige geur en smaak.

Net als eergisteren zullen we hier niet weten wat komen zal. We worden verrast met een tartaar van tonijn waar een zalig lekker gebakken kwarteleitje op rust, met schuim van augurk, een krokant slaatje en enkele olijven. Als sidekick bij deze eerste gang krijgen we een gevuld eischaaltje met een lekker lichte vulling.

Ook de tweede gang van deze lunch schiet raak. De op vel gebakken dorade met gebakken knolselder, een crème van knolselder, spinazie en paddenstoelen smaakt top. Bij de koffie krijgen we nog wat friandises met passievruchten en sinaas-choco-sticks.

Ook dit adresje moeten we onthouden. En we onthouden dat reserveren noodzakelijk is.

restaurantzeezout.nl

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: helder en strak
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten