zaterdag 9 maart 2013

De Smaak (Izegem)

Izegem: het zal nooit onze favoriete vakantiebestemming worden, maar omdat er zowaar een divers aanbod aan restaurantjes is, rijden we toch af en toe die kant op. Vanavond zijn we met vrienden op stap. Het was de bedoeling om de Villa Red uit te proberen maar omdat het daar volgeboekt is, belanden we in De Smaak. Hier zijn we eerder al eens geweest, en de vorige keer was het ons erg goed bevallen.

Het pand was ooit een schoenenfabriek en dateert al van eind 19de eeuw, maar werd ondertussen opgeknapt en omgetoverd tot een stijlvol restaurant. De zaal is goed gevuld en wij krijgen plaats naast de open keuken. Hierdoor zien we alle kunstjes live gebeuren, maar zullen onze kleren achteraf toch ietwat de geur mee naar huis moeten nemen.

Bij het huisaperitief - cava zoetjes aangevuld met onder meer likeur van limoen - krijgen we twee hapjes: chips van knolselder en een glaasje met een creatie van rode biet, mierikswortel en forel. Een mooie start.

De ene kant is erg onder de indruk van de eerste ronde. Stukjes kreeft zijn lekker geschroeid aan de buitenkant maar nog lekker smaakvol en sappig vanbinnen. Sucrine, rammenas en vooral de dashi waar we zo dol op zijn, werken het elegante gerechtje mooi af. Aan de andere kant ook grote tevredenheid over de carpaccio van (zowaar) kabeljauw met nootjes en pasta. Verrassend en heerlijk.

We hadden het ondertussen al verschillende keren zien klaarmaken in de open keuken, maar nu is het onze beurt: een mooi filetje van duif aangevuld met buikspek, romanesco en een jus van madeira. Prima. Aan de andere kant komen verse en flinke garnalen met karnemelkaardappelen, een gepocheerd ei en een broodkrokantje die allen baden in een jus. Heerlijk.

We kunnen met een voldaan gevoel vertrekken naar café Bizarre!

www.desmaak.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: strak met smaak
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten