zondag 10 maart 2013

Boucquez (Oostende)

Op aanraden van een collega brengen we dit restaurantje nabij de dijk in Mariakerke een bezoek.

De dame verwelkomt ons en we krijgen een plaats aan het raam. Uit de diverse aperitieven kiezen we een picon witte wijn en een kir cava. Even later komt de gastvrouw met enkele amuses: wat garnalen, gerookte zalm en een vispasteitje. De ene kant zal voortborduren op deze amuses. Daar wordt gestart met gerookte zalm. Die is niet overdonderend maar wel ok. Daarna zal een geslaagde salade van garnalen volgen, met lekkere frietjes.

Iets meer variatie aan de andere kant met risotto en Sint-Jacobsnootjes om te starten. Van het suggestiebord hadden we er meteen het gerecht met pickles uit gekozen. Grote ontgoocheling toen werd meedegedeeld dat de picklessaus op was. Maar gelukkig kunnen ze in de keuken toveren en werd onze wens alsnog ingelost. En kunnen we toch genieten van de pluma van varken (pluma is een zacht en mals stukje vlees uit de nek van het varken) met pickles en winterse groentjes.

Afsluiten doen we met Irish coffee.

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: eenvoudig
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen