woensdag 27 februari 2013

Pho (Brighton - UK)

Bij aankomst in Engeland hadden we meteen het verplichte nummertje verorberd: fish & chips met zicht op zee. Het was een reuzevis overigens, en vanavond is de honger dan ook niet bijster groot.

Het is vrij laat als we deze hippe Vietnamese stek ontdekken, en er heerst nog volop ambiance. We krijgen een tafeltje achteraan en nemen de uitgebreide kaart door. De ene kant kiest voor tofu met paddenstoelen, de andere kant voor gewokte kip.

Er zijn hoge en lage tafels, en vooral 'jong' Brighton is vertegenwoordigd in Pho. Van waar wij zitten, zien we hoe het eraan toe gaat in de halfopen keuken. Snel en efficiënt blijkbaar, want we krijgen vrij snel onze wijn en onze gerechtjes. De tofu is krokant en lekker, een vaardigheid die enkel weggelegd lijkt voor Aziatische koks. De tofu en paddenstoelen liggen op koude noedels en een slaatje. Lekker. Aan de overkant zien we gebakken noedels, kip, wat krokante groentjes en geroosterde pindanootjes. Bij dit alles twee dipsausjes waarvan we op het einde van de avond zullen zien dat de overschotjes van de tafels gewoon weer in de grote bakken gegoten wordt. Jakkes! Gelukkig mogen we nog voor die akelige ontdekking genieten van onze desserts: een pure mangosorbet voor de ene en gebakken bananen voor de andere kant.

www.phocafe.co.uk

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: hip
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten