donderdag 14 februari 2013

Le Chimay (Luxemburg - LUX)

Valentijnsavond in Luxemburg: misschien was het toch geen zo'n goed idee om niet op voorhand iets te reserveren. Het volk op straat rept zich naar de restaurantjes die allemaal langzaam gevuld zullen raken. Maar Cupido is ons goed gezind. Nadat een aantrekkelijke menukaart en een leuk interieur ons naar binnen hadden gelokt, blijkt dat iemand daarnet nog annuleerde en dat we het allerlaatste tafeltje alsnog kunnen bemachtigen.

Daar klinken we op met een kir royal. We zijn in een leuke plek beland met een erg aardige gastheer en –vrouw. En het wordt nog plezanter als we een verrassend hapje krijgen: een scampi waarvan het randje in wat koffie werd geschroeid. Lekker!

Starten doet de ene kant met rauwe tonijn met een avontuurlijk geschroeid korstje van vruchtenthee. Dit geeft het gerechtje een prettige, eigenzinnige en frisse toets mee. De andere kant is dolenthousiast over de heerlijke carpaccio van eend met truffel en gekonfijte tomaat. Top.

Daarna overtuigen ook de Sint-Jakobsnootjes met een bijzonder geslaagde puree met truffel. We grinniken: niet te geloven bijna hoe dit lekker goedje verschilt van het puree debacle dat we onlangs in Oostende moesten ervaren. Het lekkere gerecht wordt verder nog aangevuld met wat wortel, raap en boontjes en een jus van schelpdieren. De steak bearnaise aan de andere kant lost de verwachtingen in en scoort bovendien met de lekkere stukjes aardappel in de schil die worden gepresenteerd als waren ze frieten.

http://lechimay.zxq.net

Onze score: check this out
Bediening: uiterst vriendelijk
Omgeving: aangenaam
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten