donderdag 14 februari 2013

L' Osteria (Luxemburg - LUX)

We zijn al voorbij kwart na twee en hoewel we in een hoofdstad vertoeven, vrezen we dat het wel eens moeilijk zou kunnen worden om een nog open keuken te vinden. En hoewel het plaatje aan de muur 'keuken tot 15.00 uur' had beweerd, worden we bij Thai Celadon toch wandelen gestuurd. Hadden we een alcoholstift, we werkten het infobordje zelf bij.

De ene helft al bijna depressief, maar de wederhelft nog steeds optimistisch, struinen we ietwat later langs de Place Guillame II waar L' Osteria ons lonkt. De ober fronst even de wenkbrauwen maar laat ons toch nog binnen. Driewerf hoera. We klinken op deze meevaller met een kir prosecco en een spritz.

De kaart bevat pasta's en pizza's en daar pikt de ene kant alvast de 'eenvoudige' pasta uit die olijfolie, pepertjes en look combineert. Meestal verraadt die eenvoud authenticiteit, en we gokten juist want het gerecht is inderdaad oerdegelijk. De andere kant had bij de gnocci met gorgonzala misschien iets minder room en iets meer kaas gewild, maar het gerecht is best oké. Een prima start van wat een leuke city trip zal worden!

www.losteria.lu

Onze score: quite okay
Bediening: aardig
Omgeving: brasserie
Prijs: low
Geen opmerkingen:

Een reactie posten