donderdag 28 februari 2013

Indian Summer (Brighton - UK)

Tijdens de shoppinguurtjes was dit plekje ons in het oog gesprongen. Wanneer we er deze avond binnenstappen, krijgen we een nog maar net vrijgekomen tafeltje. Zoals bij de andere restaurantjes is het er een komen en gaan van klanten en heerst er een gezellige drukte. Even later zullen we echter opmerken dat de akoestiek van deze plek niet goed zit en zullen de decibels ons wat teveel worden.

Bij ons aperitief krijgen we een amuse: een Indiaas tomatensoepje. Niet mis. De rode wijn (Shiraz) is lekker krachtig en vol, en zal onze gerechten op uitstekende wijze begeleiden. Aan de ene kant komt een heuse schaal met diverse schoteltjes. Een kommetje met kip, eentje met chutney, een ander met rijst, nog een ander met rode ui en tot slot ook eentje met een broodje dat het midden lijkt te houden tussen durumbrood en naan. Op internet vinden we dat deze roti (het Hindi woord en de algemene benaming voor alle vormen van brood) wellicht chapati moet zijn, een soort broodpannenkoek.

De andere kant krijgt een wortelachtig taartje, twee mini aubergines gevuld met een lekker goedje en een gevulde cantharel. Bij dit alles krijgen we een heerlijk geparfumeerd sausje op basis van look en rode biet. Het is zo lekker, dat we de luidruchtigheid van het restaurant even vergeten.

www.indian-summer.org.uk

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol maar luidruchtig
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten