donderdag 28 februari 2013

Boury (Roeselare)

De setting is volledig anders vandaag. We zijn namelijk op zakenlunch. Maar laat ons eerlijk zijn: er bestaan ergere dingen dan een zakenlunch in een sterrenrestaurant. Ons hoor je dus niet klagen. Al zal de aandacht deze middag toch moeten slingeren tussen de powerpoints en de heerlijke gerechten.

Restaurant Boury zit verstopt in een banale straat in Roeselare. We worden naar de ruimte achteraan geleid die voor de gelegenheid wordt opgefleurd door een beamer en een projectiescherm. Via een raam heb je zicht op de bezigheid in de keuken. We klinken met champagne op serieuze dingen en terwijl iemand een presentatie geeft, passeren er een aantal amuses. De toon is gezet want de kleine kunstwerkjes verraden al meteen de topkunsten van Tim Boury en zijn team.

Er wordt gestart met een avontuurlijk duo van gamba. Ook de presentatie is plezant: we krijgen een rond bordje met een dekseltje waarop we een heerlijke tartaar ontdekken. Wanneer het dekseltje wordt weggenomen, openbaart zich de andere creatie van gamba waarvan de oosterse toetsen nog worden versterkt door de jus van curry die er achteraf nog wordt bijgegoten. Een bijzonder geslaagde start.

Daarna volgt filet van haantje. Ongelooflijk hoe mals en sappig de stukjes vlees zijn gegaard. Het accompagnement met onder meer geroosterde bloemkool is bijzonder verfijnd en elegant. Maar omdat onze aandacht vandaag ietwat gespleten moet zijn, zullen we sommige details vergeten. Ook van het dessert bijvoorbeeld waarvan we vooral een creatie met appel en ons enthousiasme zullen onthouden. Bij de koffie krijgen we nog enkele versnaperingen die de geslaagde lunch mooi afronden. We mijmeren dat we hier zeker moeten terugkomen. Zonder powerpoints.

www.restaurantboury.be

Onze score: this is heaven
Bediening: aardig
Omgeving: stijlvol herenhuis
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten