donderdag 3 januari 2013

Tokyo Sushi (Gent)

We zijn op weg naar Amatsu en mijmerend over onze passage in Californië en omstreken, hebben we het terwijl over het gemis aan avontuurlijke sushibars in West- en Oost-Vlaanderen. Net als we het Belfort passeren, merken we dit relatief nieuw sushihuis op. De kaart is aantrekkelijker dan het interieur, maar we besluiten het erop te wagen.

We nemen plaats aan het raam en bestellen een kir en wat edamame. Het was ons daarnet buiten al opgevallen dat het sushiaanbod al iets avontuurlijker is dan in de meeste Japanse restaurantjes in België. We kiezen voor vier verschillende rolls: Mama mia, Tempura rol, Fry sushi en Tokyo rol. We bestellen er ook wat sashimi van Sint-Jacobsnootjes bij.

We krijgen dit alles in een heuse boot geserveerd. Alle varianten zijn bijzonder lekker: de pikante tonijn met tempura vlokken gewikkeld in avocado; de gefrituurde garnaal met pikante saus, avocado, massago en salade; de gefrituurde sushi van zalm, tonijn, rode snapper en palingsaus (lekker crunchy); en de mango, komkommer en avocado gewikkeld in zalm.

Ook het glaasje wijn erbij is best in orde. Mocht het interieur nog een beetje opgekrikt worden, zou dit een check this out kunnen worden. Wie in Gent woont kan alvast de take-away formule checken.

www.tokyosushi.be

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: eenvoudig
Prijs: low


Geen opmerkingen:

Een reactie posten