zondag 23 december 2012

Toi, moi et la mer (Oostende)

Je herinnert misschien onze traditie: de avond voor kerstavond gaan we steeds uit eten. Omdat het leuk is om vals te spelen, én omdat we het lekker eten niet langer kunnen/willen uitstellen. Dan gaan we meestal onze neus achterna langs de Oostendse kaai en zeedijk en gaan we binnen waar het ons lijkt te bevallen.

De kaai zijn we vrij vlug voorbij en we twijfelen even waarheen. We gaan uiteindelijk de Agua del Mar binnen, maar daar worden we begroet met de mededeling dat we maar één gerechtje mogen kiezen. Dan maar de Bottarga, denken we, maar daar stuurt de ober ons wandelen. We durven wedden dat de charmante patron daar anders over zou hebben beslist. Maar goed.

Als was het voorbestemd komen we net als de twee voorgaande jaren toe bij Toi, moi et la mer waar we vriendelijk worden ontvangen. We klinken op de goede afloop met een picon witte wijn en een kir. Minder vrolijk gaat het er aan de tafel naast ons aan toe waar ze tot hun vertrek zullen bekvechten over geld.

Starten doen we met de sashimi (gamba, Sint-Jacobsnootje, tonijn en baars) die in zijn presentatie misschien iets slordiger wordt gepresenteerd dan de vorige keren maar niettemin prima smaakt. We laten de gerechten vergezellen door de witte huiswijn die er zeker mag wezen.

De ene kant gaat daarna voor garnaalkroketjes met paprikacoulis en frietjes. Lekker. De andere kant proeft het zuiden met de erg lekkere bistecca die met pasta en een heerlijk pittig tomatensausje en parmesan wordt aangevuld. De rode huiswijn spoelt lekker door.

Reserveren we meteen al voor volgend jaar?

www.toimoietlamer.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: warm met zicht op zee
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten