vrijdag 14 december 2012

Tête Pressée (Brugge)

Het druilerig herfstweer houdt ons niet tegen om het weekend plezant in te zetten en we besluiten dit te doen in de Tête Pressée waar we ooit al eens hetzelfde deden. Klinken doen we met een glas cava nadat we ons installeerden aan de toog met voor onze neus het keukenteam aan het fornuis.

We houden erg van de menuformule waarbij je kunt kiezen tussen een vis-, vlees- of vegetarische variatie van het voor- en het hoofdgerecht. We starten allebei met vis en zijn erg enthousiast over de rauwe makreel die lekker werd aangevuld met romanesco, paarse wortel, paksoi, en vooral de winterpostelein waar we zo dol op zijn. Een glas Spaanse verdicchio maakt de eerste ronde compleet.

Daarna gaat de linkerkant van de toog voor vlees. Watertandend hadden we het vlees bereid zien worden en het is met groot genoegen dat we nu mogen proeven. Paddenstoel, witloof, gebakken peer en aardpeercrème vullen perfect aan. En dat doet de Franse merlot ook. Ernaast komt het vegetarisch gerecht: plattekaastaart met schorseneer, stekelzwam en sjalot in zijn vel gebakken. Prima.

Om af te sluiten laten we stukken van de lekkere chocoladetaart met yoghurt en amarenakers aandraven. De linkerkant gaat ook nog voor een koffie. Vooral dan omdat we ons het heerlijke madeleintje herinneren van de vorige keer. En wat aardig: we krijgen er twee. We besluiten om in de traiteur ernaast een heuse voorraad in te slaan. Maar helaas: daar is de voorraad op. We moeten dus wel snel terugkeren.

www.tetepressee.be

Onze score: check this out
Bediening: jong en sympathiek
Omgeving: modern
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten