vrijdag 21 december 2012

Finess (Oostende)

We besluiten om de chaos van de eindejaarswedloop en de moeilijke dossiers even te ontvluchten, en reserveren een tafeltje in Finess. We zullen er alleen zitten en dat is eigenlijk zonde want dit kleine fijne restaurantje is vast DE geheimtip in Oostende.

Het wordt wellicht een traditie want we klinken met het Finesse biertje en een picon witte wijn. Daarna start de euforie aan de ene kant als er wordt geproefd van Sint-Jakobsnootjes met het heerlijke accompagnement van knolselder, ei en een crumble van paling. Een jus van garnalen werkt het gerechtje af. Top. De andere kant is ook erg enthousiast over de gemarineerde zalm met komkommer en mosterdijs. Uit de wijnkaart pikken we er de Morgada Santa Catharina uit Portugal uit die de gerechten mooi aanvult.

Daarna opnieuw euforie als er wordt geproefd van de perfect gegaarde kabeljauw met een heerlijke coulis van tomaat die een stevige injectie kreeg van chorizo-olie. Bescheiden schijfjes courgette maken dit lekkere gerecht compleet. Aan de andere kant opnieuw minstens evenveel enthousiasme als daar wordt geproefd van de schartong die baadt in een geur van truffel. Pompoen werd inventief verwerkt en de kleine aardappelkroketjes namen de smaak van de truffel mee. Een heerlijke jus werkt het af.

Finess mag geen geheimtip blijven.

www.restaurantfiness.be

Onze score: this is heaven
Bediening: sympathiek
Omgeving: gezellig en origineel
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten