donderdag 1 november 2012

St-Malo (Oostende)

Klinken doen we met picon witte wijn terwijl we de kaart uitpluizen. Daar pikken we het Thais slaatje uit met rund, de krokante tongfilets en de garnaalkroketten. We hebben al vaak Thaise rundslaatjes gegeten (en als we ons niet vergissen ook hier al eens) en dus menen we te weten wat we mogen verwachten: een fris pittig slaatje met rundslapjes. We krijgen evenwel rundslapjes in warme oestersaus met Thaise basilicum. Lekker, dat zeker, 'maar of ze toch geen vergissing maakten', willen we weten, want dit lijkt ons een volwaardig hoofdgerecht. 'Neen, het is geen vergissing. Dat is het voorgerecht,' luidt het. Tot op vandaag twijfelen we daarover.
De garnaalkroketten aan de overkant en de heerlijke tongfilet met tartaarsaus scoren in elk geval goed.

Na het stevige voorgerecht (het 'rundslaatje') is het zeevruchtengerecht 'blue elephant' een heuse opdracht. Maar het loont de moeite. Langoustines, mosselen, inktvis,en schelpen zijn er in een pittig licht zoetzuur sausje verwerkt. Bijzonder lekker. Aan de andere kant is men even enthousiast over de scampi en de kip in gele curry. Heerlijk en vol van smaak.

www.st-malo.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: zicht op zee
Prijs: medium




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen