maandag 5 november 2012

Oebaek (Kopenhagen – Denemarken)

Toen we voor het eerst in deze wijk flaneerden, viel ons oog op dit plekje. Toen was het gesloten, maar we reserveerden daarna wel een tafeltje voor onze laatste Kopenhaagse lunch.

Ondertussen vernamen we via een magazine enkele interessante weetjes over Oebaek. Hylleborg en Petersen zijn twee ex-sterrenchefs die hun krachten samen met een Franse sommelier bundelden in dit kleine restaurantje. Er zijn twee verdiepingen, en we krijgen een plaatsje boven waar een ander duo op zakenlunch lijkt te zijn.

Het voorgerecht aan de ene kant is meteen een mooi staaltje van hun talenten. De ravioli met wilde paddenstoelen, kreeft en een schuim overtreft elke verwachting. Een explosie aan smaken, zijdezacht op de tong, verrijkend bij elke hap. Waw. Het andere gerechtje is ook erg lekker maar minder verbluffend. De tarbot is perfect gegaard met een krokant verschroeid buitenlaagje en nog lekker sappig binnenin. De spinazie en spek erbij zijn voortreffelijk maar we zijn minder gek van het ietwat zurige botersausje.

We schakelen bij het twee gerecht over van een Syrahwijn naar een Brunello di Montalcino (2005). Dit is een perfecte aanvulling bij de lam met kruidige aubergine en tomaat. Opnieuw een unieke bereiding en een geweldige ervaring. Bij het visgerecht, heek met aardpeer en selder, is er minder enthousiasme hoewel ook dit een fijn gerechtje is.

www.restaurantoubaek.dk

Onze score: check this out
Bediening: speciale kerel
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten