zondag 4 november 2012

Heering (Kopenhagen – Denemarken)

Nyhavn is het plekje dat we herkennen uit de boekjes, maar ook in het echt is het er erg gezellig. Kleurrijke huizen, leuke eethuisjes, dobberende bootjes. Met een beetje verbeelding de Graslei van Gent, maar dan in een Kopenhaagse versie.

En je kan ook moeilijk naar Kopenhagen gaan, zonder haring te eten. Deze avond mikken we dus op het traditionele en komen we terecht in Heering, een restaurant aan Nyhavn met een bijzonder aangename ambiance. Het glaasje rosé cava maakt de sfeer compleet.

Gelukkig staat er ook haring op de kaart, in drie wijzen dan nog. De haring met mosterd is goed, de versie met yoghonaise en kruiden beter en de versie met wasabi het best. Het flesje Chardonnay (Laroche Terret de la Chevalière) gaat vlot naar binnen.

Daarna volgen de bouillabaisse en de risotto met paddenstoelen. Die laatste verspreidt een heerlijk truffelaroma. De bouillabaisse zal te omvangrijk blijken, maar is zeker in orde. Heel wat vis (zalm, scampi, Sint-Jacobsnootje, koolvis, mossel) met lekkere rouille en croutons.

restaurantheering.dk

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: gezellig verouderd
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten