vrijdag 2 november 2012

Geist (Kopenhagen – Denemarken)

Geist is een populaire en hippe plek in Kopenhagen. Vrij duister en sfeervol, met achteraan traditionele tafels en vooraan hoge stoelen rondom een open keuken. We arriveren zonder te hebben gereserveerd maar krijgen gelukkig nog een plaatsje op de hoge stoelen met zicht op het keukenpersoneel in actie.

De kaart bevat middelgrote gerechten waaruit je naar believen je eigen menu samenstelt. Je hoeft ook niet meteen alles te beslissen, gaandeweg kan je de koers nog aanpassen. Plezant.

We bestellen alvast twee gerechten, want de ene kant wil even de kat uit de boom kijken. We slaan het keukenpersoneel gade en merken dat ze van wanten weten. Dat het eerste gerecht met zalm en soja te zout zou zijn, konden we al raden tijdens de bereiding. De zalm baadt in sojasaus die ook de limoen- en sesamsmaken domineert. Ook het andere eerste gerechtje, avocado met amandelolie en kaviaar, is te eenvoudig en onevenwichtig om écht te overtuigen. Gelukkig is er wijn om de stemming op peil te houden.

De volgende ronde zal alle plooien gladstrijken. De spinazie met salie en zeevenkel is prima bereid, en de aardappelpuree met krab en boterschuim is overdonderend. Warme en doordringende smaken doen ons wensen dat het gerecht nooit op zou raken. Maar wanneer alles uiteindelijk toch verorberd is, voelen we ons helemaal voldaan. We besluiten om te stoppen op een hoogtepunt en sluiten na twee rondes af.

Vooral voor de sfeer en de omgeving zeker het checken waard.

restaurantgeist.dk

Onze score: check this out
Bediening: jong en enthousiast
Omgeving: bijzonder kader
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten