zaterdag 3 november 2012

Bohème (Kopenhagen – Denemarken)

We stellen vast dat de koninklijke en deftige wijk Frederiksstaden barst van aantrekkelijke restaurantjes maar dat ze allen op zaterdagmiddag gesloten blijven. We moeten hier dus zeker terugkeren, maar ook deze middag moeten we iets leuks zien te vinden. Dichtbij het Kastellet en niet eens zover van de beroemde zeemeermin vinden we een stijlvolle brasserie. Franse billboards aan de muur en Franse chansons als achtergrondmuziek moeten een Franse brasseriesfeer creëren.

De lunchkaart bevat allerlei gerechtjes, maar de ober suggereert ons om er slechts ééntje uit te pikken. Het is lunchtijd en dan hoor je niet teveel te eten. Niet zeker of die raad ingegeven is door de grote porties of door haar eigen eetgewoonten, volgen we haar raad.

Niet veel later komt ze eraan met onze lunch. De gerookte zalm wordt gepresenteerd in gezelschap van reepjes komkommer en een slaatje met een lekkere vinaigrette. Ook de drie soorten brood zijn voortreffelijk. De andere kant is eveneens erg tevreden over de bereiding van de rog met kappertjes, bruine boter, gebakken tomaat en aardappelblokjes.

We drinken er een lekker glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc bij (Greywacke) en een glas Franse Chablis.

www.bistroboheme.dk

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: Franse brasserie
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten