donderdag 25 oktober 2012

Bistronoom (Oostende)

Oktoberfoor. Dat betekent dat de marktkramers uitzonderlijk op de Vindictivelaan moeten staan. Het is dan ook vrij druk als we naar de Bistronoom wandelen, maar in het restaurant zelf is het eerder kalm. Wel overvalt ons een onaangename geur bij het binnenkomen. Het is er muffig en het doet veel denken aan vuilbakken die al veel te lang binnen staan.

We laten ons daarom meteen graag afleiden door een aperitief: een oude geuze. Die heeft een aparte smaak: een beetje zurig en misschien net daarom geschikt als opwarmer. We krijgen er ook een aardige amuse bij: een mini roggevleugel met kappertjes, boterjus en tapenade van paddenstoelen. Een leuke start.

Het eerste gerecht uit de lunch trekt een Bourgondische kaart: bloedworst met varkenstong en langzaam gegaard spek. Hoewel de alleseters het gerecht wel erg lekker vinden, gelooft de andere kant er niets van. Want daar valt het alternatief, de tartaar van gerookte makreel, dik tegen. De tartaar oogt niet erg fris en smaakt somber. Gelukkig spoelt de Bons Voeux alles lekker door.

De baars met gewokte groenten en pasta daarna is allesbehalve avontuurlijk. Vrij traditioneel en dus weinig overtuigend. De Malheur doet het evenwel prima.

Bij het buitenwandelen moeten we helaas opmerken dat onze kledij ruikt naar vette vis.
Jakkes.

www.debistronoom.be

Onze score: just ordinary
Bediening: gewoon
Omgeving: gewoon
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten