vrijdag 26 oktober 2012

Albert I (Malmédy)

Het plan was om net als de vorige keer onze aankomst te vieren in Au vi Malmédy maar daar zit het helemaal vol. Het restaurant ernaast lijkt het enige echte alternatief. Een stuk stijlvoller, dat wel, maar helemaal verlaten. We wagen de gok en stappen binnen. Na een tijdje komt plots iemand om de hoek kijken, bijna verbaasd dat er klanten zijn. Wat nu?

We geven niet op en mogen plaatsnemen aan een fijn gedekte tafel. Picon witte wijn om ons op te warmen is er niet, en dus kiezen we voor kir en porto. Aan de andere kant komt er een pintje en prosecco. De man die ons de drankjes brengt is sympathiek en wint ons vertrouwen. Misschien komt het toch nog goed. Hij draait de verwarming ook wat steviger aan, en daar zijn we hem erg dankbaar voor.

De hapjes die kort na de drankjes verschijnen, verrassen ons: een lekker seldersoepje, een heerlijk geurend hapje met kaas en truffel en een fijne carpaccio van zwaardvis en tonijn.

Normaliter zouden we één gerecht hebben gekozen om erna nog een wandeling te maken, maar het regent en dat is meteen een geldige reden om de lunch wat uit te breiden. De kaart spreekt ons trouwens best wel aan. Ons vertrouwen in de zaak blijft groeien en het kiezen wordt moeilijk.

De meesten gaan voor de suggestie die gebakken Sint-Jacobsnootjes combineert met heerlijk eekhoorntjesbrood. Ook de bisque van langoustines en gember aan de overkant is top, net zoals de carpaccio van hinde.

De volgende ronde wordt opnieuw een schot in de roos. De inktvis is mals bereid met een zachte tomatencoulis. En ook het lamskroontje met witloof en spruitjes, dat bovendien vakkundig en stijlvol werd ontbeend, komt boven de verwachtingen uit. Eveneens top is de fazant. De zuurkool daarbij werd geparfumeerd met prosecco, de kastanjes gecarameliseerd in honing en het sausje werd bereid op basis van madeira. En al even enthousiast worden de scampi met fijne groentjes aan de overkant onthaald. Genieten in Malmédy.

Ook de wijnkaart is het vermelden waard en bestaat uit een ruime selectie Italiaanse wijnen. We vermoeden dat de aardige patron Italiaanse roots heeft. We kozen er twee hemelse wijnen uit: een verdicchio van de familie Sartarelli en een stevige, krachtige Nero d'Avola van wijnboerderij Caruso & Minini.

Bij de koffie krijgen we nog wat zoetigheden. De twee vorkjes die ze van Michelin krijgen en de 14 op 20 van GaultMillau zijn helemaal terecht. Als je in Malmédy bent, moet je hierheen!

www.hotel-albertpremier.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvolle bistro
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten