zondag 30 september 2012

Loup de Mer (Audresselles)

In Oostende schijnt de zon maar in Audresselles waait het stevig. We werpen een blik op de woeste zee om daarna op zoek te gaan naar een windstille plek waar we iets kunnen eten. Het is goed druk in alle restaurantjes, en we zijn dan ook maar wat blij als we uiteindelijk kunnen nippen van een kir, met braambes dan nog wel.

Alle plekjes die we passeerden leken bijzonder eenvoudig, maar overal zagen we aantrekkelijke gerechten. Ook hier. De ober is efficiënt en vrolijk, en uit het menu kozen we om te beginnen de gemarineerde zalm met een romig dipsausje. Eenvoudig maar o zo lekker, net als de gefrituurde scampi met een sojasausje.

De Muscadet is eerlijk geprijsd, eerlijker dan de wijnen in België in elk geval. Een lekker wijntje, dat ook meegaat bij de mosselen met room en look. Terwijl wij prutsen, horen we enthousiasme over de perfect gegaarde kabeljauw. De schijfjes vallen mooi uiteen en zijn nog lekker sappig. We krijgen er een chorizosausje en échte risotto bij.

Afsluiten doen we met een bombastische dame blanche, en ook hier zijn we opnieuw verrast door het lekkere ijs en de échte chocoladesaus.

Onze score: quite okay
Bediening: sympathiek
Omgeving: eenvoudig
Prijs: lowGeen opmerkingen:

Een reactie posten