zaterdag 8 september 2012

Kruidenmolen (De Haan)

Dit is de eerste keer dat we ons hier op het terras met uitzicht op het platteland kunnen installeren. Om te genieten van de Indian Summer. En gek genoeg zit het terras niet eens vol.

Klinken doen we met Duvel, Picon witte wijn en een pintje. We krijgen er een glaasje gazpacho en wat olijven bij.

Voor de eerste ronde waagt de ene kant zich aan een suggestie: mozzarella new style met tomaat en garnaal. Een lekker fris gerechtje met vers gepelde garnalen (vermoeden we toch) en een lekker taartje van buffelmozzarella en tomaat. De anderen kiezen voor klassiekers: de gefrituurde tongreepjes en garnaalkroketten.

De glazen worden gevuld met een lekkere, droge Siciliaanse witte wijn.

De tweede ronde is voor de ene kant opnieuw een suggestie: couscous met gerookte paling en gefrituurde mosselen. Erg lekker en op smaak gebracht met krokante tomaat en wat emulsie van rode biet. Iemand anders koos ook hier opnieuw voor een klassieker: gebakken tongetjes met frietjes. De tongetjes zijn helaas veel te zout. Zonde. Het andere gerechtje valt dan wel weer mee. Twee mooie pladijsfilets met een korstje van parmezaan, met wat pasta en een bisque die naar ratatouille neigt.

Vandaag kan er nog een dessert bij. Het is moeilijk kiezen, want zowel op de kaart als bij de suggesties vinden we heel wat aantrekkelijk zoete voorstellen. Daarom valt aan de ene kant de keuze alvast op de drie dessertjes volgens humeur van de chef. Dat brengt ons een moelleux met kersen, een bolletje stracciatella-ijs met amandelschilfers en een glaasje advocaat met aardbeien. Aan de andere kant komt een dagsuggestie: huisgemaakte advocaat met vanille-ijs. Lekker, net als de dame blanche ernaast.

Bij de koffie krijgen we nog wat mirabellen, madeleintjes en een fruitig snoepje.

www.kruidenmolen.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: landelijk met polderzicht
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten