zaterdag 15 september 2012

Kok au Vin (Brugge)

We probeerden wel tien bekende en onbekende adresjes in Brugge. Alles zit eivol. De wanhoop nabij proberen we ook Kok au Vin, een adresje dat we halen uit één van de uitgescheurde pagina's van een tijdschrift. En goddank: we kunnen nog een laat tafeltje krijgen en we gaan er dan ook gretig op in.

Kok au Vin ziet er een aardig restaurantje uit. Alleen de menukaart zelf vinden we een onhandig ding en vooral te tearoom-achtig: een harde plastic kaart die moeilijk te hanteren valt. Wat die kaart ons te bieden heeft daarentegen, lijkt wel aantrekkelijk. We kiezen voor het menu Bib Gourmand dat ons drie gangen biedt voor 35 euro (telkens twee keuzes per gang). Er is ook een all-in formule, maar die lijkt ons niet interessant.

We bestellen een kir en een medium sherry en krijgen er wat olijfjes, tzatziki en radijsjes bij. Iedereen is druk in de weer in de Kok au Vin, en we kunnen de bereiding van de gerechten live volgen via de half open keuken.

Beide starten we met makreel. Het gerechtje wordt sierlijk gepresenteerd en ook de smaken stellen niet teleur: lekker rijk gemarineerde makreel, zoete en ultrafijne schijfjes tomaat, buffelmozarella en pesto. Een prima starter.

Ook het volgende gerecht overtuigt met expressieve smaken. De baby lotte is perfect gegaard, stevig en smaakvol en baadt in een heerlijke saffraanjus. De vis wordt vergezeld door bereidingen van venkel, enkele lekkere Zeeuwse mosselen, wat ansjovistapenade en aan de ene kant ook wat toetsen chorizo. Enkel onze wijnkeuze, een Francis Ford Coppolawijn, kon beter.

De avond besluiten we met een Irish Coffee die volgens de regels van de kunst bereid wordt en een desserttrio van de chef: vanillecreme met bessen, gratin van aardbei en een rodevruchtensorbet.

Bij Kok au Vin weten ze duidelijk waar ze mee bezig zijn. En wij weten: ze doen dat goed.

www.kok-au-vin.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvolle bistro
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten