donderdag 13 september 2012

Dome sur mer (Antwerpen)

Dôme sur Mer is de sidekick van een sterrenrestaurant. We bevinden ons in Zurenborg, dezelfde leuke wijk waar we onlangs Cuichine ontdekten. Dôme sur Mer is een visrestaurant waar je vooral ook schelp- en schaaldieren kan bestellen. Omringd door de gasten worden de gerechten à la minute bereid. En de gasten laten zich op hun beurt omringen door vissen in een aquarium. Alhoewel: vanavond blijken die aquariums leeg. Maar ook zonder zwemmende vis is het interieur bijzonder.

We acclimatiseren met een kir en een glas cava en vragen er een portie kokkels, grijze garnalen, wulloks en olijven bij. We maken onze handen niet graag vuil, maar omdat schaaldieren hier tenslotte een specialiteit zijn, kan je er moeilijk omheen. Het is dan ook een bijzonder aangename verrassing als we na het aperitief een warm doekje krijgen om onze handen op te frissen.

Uit de kaart, waar overigens geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten gemaakt wordt, pikken we de gegrilde mosselen met een currykorstje en de carpaccio van zeeduivel met pistacheolie. De mosselen vallen een beetje tegen. We vinden dat ze ondanks de fraai uitziende korst nauwelijks smaak bevatten. En over de carpaccio zijn we al helemaal niet tevreden. Die komt namelijk duidelijk met bord en al uit de frigo. Foei. Zeker waar ze er prat op gaan alles live en vers te bereiden. Frigokoude zeeduivelcarpaccio heeft geen smaak en is onaangenaam om eten. De vis kleeft zowat aan het bord.

We zetten onze hoop op onze volgende keuzes. Het vruchtvlees van Noordzeekrab met een Aziatisch slaatje verrast wel. En ook het vissoepje aan de andere kant is lekker. Het voelt Bretoens aan want de soep is een geconcentreerd goedje zonder stukken vis. Ook de rouille en het brood smaken.

Het beste van de avond krijgen we bij onze hete thee: een heerlijk cakeje waarvan we graag een hele kist mee naar huis zouden nemen.

www.domeweb.be

Onze score: quite okay
Bediening: in orde
Omgeving: helder en strak
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten