maandag 6 augustus 2012

Finess (Oostende)

Er is er eentje jarig en die neemt ons mee naar het nieuwe Finess: een piepklein intiem restaurantje waar het prettig zitten is. Er is een al even klein open keukentje op het eind van het restaurantje en het zal bijna wonderbaarlijk blijken wat de man achter dat fornuisje tevoorschijn kan toveren. Ook de formule van Finess is plezant: de kaart bevat een achttal gerechtjes en je kiest zelf hoeveel gangen je daaruit wil. Qua prijs is de formule interessant en bij het nemen van je keuze ben je werkelijk vrij. Dus als je drie desserten wil, kan dat ook.

Hoewel de kaart op zich al avontuurlijk klinkt, zullen de gerechtjes de verwachtingen toch overtreffen. Ze hebben hun naam niet gestolen want alles getuigt van een unieke finesse zowel in smaak als presentatie. Een klassieke formule zoals tomaat met mozzarella wordt hier geherdefinieerd in een ‘new style’ met tomaat op verschillende wijzen en de mozzarella als bavarois. Even verfijnd zijn de maatjes met hun fris accompagnement van komkommer en boontjes. En ook de Sint-Jakobsmossel met toetsen prei en Parmezaanse kaas overtuigt.

Daarna vinden we de hondshaai met venkel geniaal. We kunnen niet genoeg krijgen van de erg geparfumeerde maar o zo lekkere jus van bouillabaisse. We vinden het verrukkelijk. De andere kant is even enthousiast over de grietfilet met het heerlijke botersausje. Beide gerechten getuigen opnieuw van avontuur en verfijndheid.

Het nagerechtje van witte chocolade met een taartje en sorbet gaat in dezelfde lijn verder. En de donkere chocolade met toetsen mango doet dat aan de overkant ook. Ons besluit kunnen we gemakkelijk maken en doen we ondubbelzinnig en unaniem: Oostende heeft er een fantastisch restaurantje bij. Hier komen we terug, en liefst nog zo snel mogelijk.

www.restaurantfiness.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: origineel
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten