donderdag 26 juli 2012

Venetiaanse (Oostende)

Was het vroeger de Savarin dan zijn het nu de 'Venetiaanse' die tijdens de zomer bij de zogenoemde gaanderijen een stijlvolle plek creëren met een prachtig zicht op dijk en zee. De zon schijnt vandaag en dus beslissen we snel om nog eens hierheen te gaan. De reservering verloopt evenwel stroef: de dame is onvriendelijk en op het randje onbeleefd.

Als we eerlijk mogen zijn, hebben we eigenlijk al altijd een beetje moeite gehad met de stijve en ietwat pompeuze “we zijn iets beter dan de rest”-bediening van de zaak. Tijdens de zomer op het terras moet je daar dan ook nog eens een flinke dosis chaos bij nemen. Jonge obers die amper een woord Nederlands verstaan: het maakt er het bestellen niet eenvoudiger op. Bovendien verloopt de bediening nerveus en met horden en stoten. En aardig zijn ze al evenmin.

We klinken met een erg lekker vers fruitsap en starten met de gravlax met sojacreme en wasabicreme. Eenvoudig maar oké. De tomaat mozzarella ‘met olijven’ (nou ja, we tellen er drie) lijkt nogal gemakzuchtig ineengeflanst.

De twee garnaalkroketten met frietjes daarna en de zeebaars met bisque, groentjes en handgerolde couscous zijn oké zonder dat we uit onze sokken worden geblazen.

Er is wel ambiance want er is onheil op zee. Een helikopter is op zoek naar een drenkeling. Maar dat zal later gelukkig vals alarm blijken.

Onze score: just ordinairy
Bediening: op het randje
Omgeving: koninklijk terras met zicht op zee
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten