zondag 10 juni 2012

Shutters on the Beach - COAST (Los Angeles - Santa Monica - USA)

De cirkel is rond. Jammer genoeg. Vanavond wacht een vliegtuig dat ons terug over de oceaan zal loodsen. Nog even genieten dus, en waarom niet daar waar ons avontuur meesterlijk was begonnen? Precies of we locals zijn, rijden we richting Santa Monica waar het toevallig markt is en waar de vrolijke eetkraampjes ons doen wensen dat we hier wekelijks konden komen proeven.

Shutters on the Beach is populair op zondag zo blijkt. De plek zit propvol. Een plaatsje op het terras kan evenwel als we nog driekwart kunnen wachten. Geen probleem, want er is verstrooiing genoeg op dijk en strand.

Wanneer we ietwat later na nog een extra kwartiertje wachten plaats nemen op het terras merken we dat er op zondag een speciaal brunchmenu is, i.p.v. de normale kaart waaruit we de vorige keer kozen. Die formule is duidelijk populair bij de locals en verklaart wellicht ook de drukte op dit moment.

De ene kant kiest de veggieburger met zwarte bonen. We krijgen een zachte bonenpap op een brioche. Nog op het bord vinden we avocado, tomaat, een barbecuesausje en frietjes met ketchup (uiteraard) en op vraag - You know what they put on French fries in Belgium instead of ketchup? Mayonnaise. I've seen 'em do it, man. They fuckin' drown 'em in that shit (*) - ook met mayonaise. Zeer lekker.
Aan de andere kant komt een smakelijke sandwich met gegrilde kipfilet, een laagje bacon en avocado. Ook lekker.

California Über Alles.

(*): [video]

www.shuttersonthebeach.com

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: zicht op santa monica beach
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten