zaterdag 16 juni 2012

Salt'n Pepper (Gent)

Getipt door een Indialover bellen we even om te horen of hier een plaatsje vrij is. "Neen", luidt het aan de andere kant van de lijn. Met 9 seconden wellicht het kortste telefoontje ooit. In Gent vinden we wel iets anders, denken we. Het is vrijdagavond, maar we maken ons geen zorgen want we zijn nog in een post-reis-stemming en houden het hoofd extra koel.

Als we op het stationsplein zijn, menen we van ver te zien dat er niet veel volk is in Salt'n Pepper. We gebaren dus van niets en lopen even binnen. "Twee? Niet gereserveerd?" We knikken. "Daar zo", en we krijgen een tafel in het midden. Erg druk is het niet, maar er is wel een tafel van tien gedekt.

Bestellen gaat vlot. We kiezen Sula, een Indiase rode wijn, om te drinken. De wijn is een mengeling van Cabarnet Sauvignon en Shiraz en ruikt best normaal maar heeft op het eerste gezicht een vreemde smaak. Als we de wijn, anderhalf uur later, bij de gerechten drinken, valt evenwel op dat ze best past bij het eten.

Het is ondertussen erg rumoerig zowel in het restaurant als in de half open keuken (waarbij de keukengeur in onze kledij dringt). En zowel bediening als ritme verlopen chaotisch. Maar zoals gezegd blijven we filosofisch, we moeten nergens heen, en we wachten liever te lang dan dat alles te snel gaat.

Het wachten wordt beloond. Het kipgerecht met sinaasappel en gember is lekker pittig en het bindende sausje is bijzonder lekker. De sinaasappel levert een discrete smaak en domineert geenszins. De andere kant kan enkel instemmen met de tevreden sfeer. Het vegetarische gerecht met kikkererwten, tomaat en gember is smaakvol en eveneens een beetje pittig. Twee soorten rijst, wat naan en een slaatje van witte kool werken het plaatje af.

Salt'n Pepper is een ideale studentenstek. Verwacht geen mooi interieur of verzorgde bediening, maar wel degelijke Indiase schotels die we met onze masala- of tandoorikruiden niet namaken.

www.saltnpepper.be

Onze score: quite okay
Bediening: slordig
Omgeving: eenvoudig
Prijs: lowGeen opmerkingen:

Een reactie posten