donderdag 7 juni 2012

McCormik & Kuleto’s (San Francisco - USA)

Toen we hier gisteren passeerden (we hossen nogal wat rond als wij een stad bezoeken), reserveerden we prompt toen we het fraai interieur en het onbetaalbare uitzicht zagen. Vooraf reserveren blijkt een must, want we moeten desondanks nog even wachten aan de bar tot we ons plaatsje zullen krijgen. En we twijfelen of dat het tafeltje aan het raam zal worden dat we gisteren hadden gevraagd. We klinken met een Jack Kendall’s chardonnay maar die smaakt minder goed dan anders.

Er is duidelijk één of andere wedstrijd aan de gang op televisie die iedereen in de ban houdt. Af en toe zien we de obers een ommetje maken om een blik op de stand te werpen. Ondertussen lezen we op de drankkaart de opmerkelijke geschiedenis van Kuleto en McCormik. De eerste kennen we al van het restaurant downtown waar we enkele dagen geleden aten. Blijkt dat Kuleto naast restaurateur ook architect en wereldreiziger is. Het was cultregisseur George Lucas die op deze plek een restaurant uit de grond wilde stampen rond het Star Wars thema en Lucas had in Kuleto een partner voor het project gezien. Uiteindelijk (en misschien best) werd dat idee geschrapt en was het tijdens een wereldreis (lees: tijdens het pintelieren in Cuba) dat Kuleto een nieuwe partner vond in McCormik. De twee maakten van de grote ruimte een fraaie plek waarbij de grote ramen een verbluffend zicht op de baai en de Golden Gate Bridge geven en het maritieme karakter werd behouden. Bijzonder.

Uiteindelijk worden we naar ons tafeltjes geleid: niet aan het raam, maar dat lijkt ons niet te deren. We zitten op een hoger niveau en hebben zicht op de baai en de gezellige drukte van het restaurant. We konden daarnet nog aan de bar een blik op de menukaart werpen, en eenmaal plaatsgenomen is de keuze dan ook snel gemaakt.

De ene kant gaat van start met sashimi (hamachi - makreel) met truffelolie. Deze olie verrast het gerecht en is een verrukkelijke smaakmaker bij de vette vis met basilicum en avocado. Ook de andere kant is laaiend enthousiast over de heerlijke, gestoomde schelpdieren met look en een bouillon. We laten de Jack Kendall voor wat hij is en bestellen een fles Gewurztraminer van de streek: Hook & Ladder, 2009, Sonoma, Russian Valley.

Na de geslaagde start, zijn we benieuwd naar de hoofdgerechten. De gevulde caponata: 4 pastakuipjes gevuld met aubergine, courgette, pompoen en in het midden wat andijvie, zijn opnieuw bijzonder geslaagd. De linguine met schelpdieren doet zoals verwacht denken aan het ene voorgerecht en bevalt ook in deze versie.

We willen straks nog wat shaken in een club, dus weigeren we dessert.

www.mccormickandschmicks.com

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: verbluffend zicht
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten