maandag 4 juni 2012

Kuleto's (San Francisco - USA)

Het is de pocket over San Fransisco die ons naar Kuleto’s leidt. Ter plaatse piepen we op de menukaart en gluren even naar binnen, en dat is voldoende om ons te overtuigen. Het interieur is stijlvol en straalt een zekere grandeur uit. We reserveerden niet maar hebben geluk en krijgen een mooi plaatsje in het centrale en op het eerste gezicht meest aantrekkelijke gedeelte van het restaurant. Er heerst een gezellige drukte.

We bestuderen de kaart waarin Italië Californië ontmoet, en klinken terwijl met een glaasje rosé prosecco.

Wat eigenlijk een trio van biet had moeten zijn, is vrij lekker maar lijkt eerder op een duo van gele en rode biet. Geitenkaas en rucola werken het gerecht af. De andere kant start met een tonijntartaar met jalapeno, basilicum, gember en citroentoetsen. Die toetsen citroen zijn iets te prominent aanwezig om echt geslaagd te zijn. De Toscaanse Pinot Gris (le rime banfi) smaakt ons wel 100%.

Vervolgens waagt de ene kant zich aan eenvoud: cappellini met tomaat, look, basilicum en olijf en op verzoek ook nog wat parmesan. Lekker. Ook het gerecht met tong, gekonfijte citroen en gedroogde tomaat is lekker, al wordt hier opnieuw de gekonfijte citroen ertussenuit gevist omdat ook die dreigt te domineren.

Omdat we het hier wel heel aangenaam vertoeven vinden, nemen we de dessertkaart door. Wat uiteindelijk aan tafel komt, inspireert andere tafels om hetzelfde te nemen. Het oogt bijzonder, maar wij zijn er eigenlijk niet zo tevreden mee: de mascarponechocoladerolletjes ('canneloni') zijn veel te droog van textuur en bevatten te weinig smaak.
De Glenmorangie aan de andere kant van de tafel smaakt beter.

www.kuletos.com

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten