vrijdag 29 juni 2012

J.E.F. (Gent)

Elke vrijdag van 22.30 tot 1 uur EET JEF LAAT. Een formule waarbij je vijf goestjes voorgeschoteld krijgt, bijeen verzonnen op basis van de keukenrestjes.

We vragen of ze er rekening mee willen houden dat er één iemand geen vlees eet. Dat blijkt geen probleem. We bestellen dus alvast een glas wijn. De keuze aan wijnen is ook per glas vrij groot. We kiezen een glas witte wijn uit de Ardèche en houden deze keuze bij de volgende glazen overtuigd aan. Een heerlijke wijn waar we achteraf bekeken dus eigenlijk beter een fles van hadden besteld.

Het eerste hapje bestaat uit kroepoek, parmesan en nog een andere kaas die ons zowel aan mimolette als aan cheddar doet denken. Heel smaakvol. Het gerechtje wordt wel in één schaal voor het hele gezelschap gepresenteerd. Gelukkig zijn we onder vrienden. Ik zie me bijvoorbeeld niet meteen uit één en hetzelfde bord eten met een collega. Het is natuurlijk een late vrijdagavondformule, dan zit je hier sowieso niet gauw voor een zakelijk gesprek.

De tweede bereiding bevat preskop die bij de ene kant vervangen werd door een lekker linzengerecht. Als derde komt een kruidig slaatje met radijs. Dit is verfrissend en licht, met een eigenzinnig kruidenparfum.

De vierde ronde brengt ons gnocchi met zalm in een romig sausje. Opnieuw een ronde die wordt gesmaakt. We sluiten af met sorbet van rode vruchten en wat stevig, romig ijs. Vijf rondes lijkt veel, maar alles was bescheiden in omvang en licht verteerbaar. De JEF EET LAAT-formule is goedkoop (20 euro), op de gewone kaart zijn de prijzen gemiddeld.

www.j-e-f.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: hip
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten