vrijdag 1 juni 2012

Fugazzi's (Visalia - USA)

De een had vandaag bijna een bijna-doodervaring. Zo eng was Death Valley. Erg warm was het in elk geval, daar zijn we het beiden over eens. Maar we hebben het overleefd en na een lange tocht geraakten we uiteindelijk veilig op bestemming: Visalia, California.

Het kleine universiteitsstadje lijkt vanavond te bruisen. Er is volk op straat, er speelt een bandje ietwat verderop om de hoek, en in elk café zit volk. Wij zijn op zoek naar de Fugazzi's, een tip die we meekregen van het thuisfront. Hadden we er eerst achteloos voorbijgelopen (onze auto stond zowat voor de ingang), dan lopen we nu alvast de gezellige stek binnen. En we hebben geluk, want ondanks het voor Amerika late uur mogen we ons nog installeren.

We klinken op het overleven van Death Valley met een martini: hier een rum runner en aan de andere kant de onlangs ontdekte gimlet: komkommersap met gin en limoen. Verfrissend. Na zo'n dag kan dat tellen.
We bestellen ook wat pizzabrood waarbij we twee heerlijke dips krijgen: een BBQ-marinade en een looksausje. Een prima start.

Bijna tegelijkertijd komen al meteen de hoofdgerechten. Aan de ene kant zijn dat de blackened shrimps, en die komen duidelijk van de barbecue met het kruidige korstje dat heerlijk zwart is geblakerd. Erg pikant, maar minstens even lekker. Aan de andere kant komt een eenvoudig pastagerecht met tomaat, look en basilicum.

De serveerster is bijzonder aardig en vraagt ons wel zeker tien keer of alles ok is. En ze is helemaal weg van onze handtas. How kind.

http://fugazzisbistro.com

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: jong
Prijs: low

Geen opmerkingen:

Een reactie posten