woensdag 6 juni 2012

Flying Ninja (San Francisco - USA)

Nadat in de jaren zestig Japanse sushichefs hun geluk zochten in Californië en er sushibars uit de grond stampten, mochten de traditionele geijkte Japanse formules steeds vaker plaats maken voor avontuurlijke experimenten. Wij zijn dol op die fusion en die merkten we nog nooit zo explosief als vandaag in de Flying Ninja.

The Cannery bij Fisherman’s wharf is een complex van gerestaureerde pakhuizen waar je winkeltjes en bars vindt. Het is een zonnige namiddag en we nemen plaats op het terrasje van de Flying Ninja waar we bovendien mooi beschut blijven van de wind. Een eenvoudige keet, maar het terrasje is prima.

De kaart bulkt van eigenzinnige creaties van de chef. We hebben honger dus gaan we lekker loos bij het bestellen. Er komt:
- de Lion King met de warme ei- en zalmcreatie uit de oven. Heerlijk.
- de Golden Gate Bridge, een aanrader van het huis en terecht: de pittige tonijn, komkommer, crumble en het heerlijke samu-sausje doen ons bijna hinniken van plezier.
- de Spicy Salmon met mango.
- de Double Tempura van scampi en krab, met leuke eilandjes aan het uiteinde die extra versierd en gevuld zijn met onder meer avocado en waterkers.

De porties zijn trouwens bijlange niet bescheiden. Steevast acht plakjes glimlachen naar ons vanop het bord. We hebben nog steeds hartpijn als we denken aan die twee laatste sushi's die we niet meester konden.

Bestond er een teleportatiemachine, we flitsten hier elke week heen.

flyingninjaus.com

Onze score: this is heaven
Bediening: vriendelijk
Omgeving: herbestemde industriële omgeving aan de haven
Prijs: low
Geen opmerkingen:

Een reactie posten