donderdag 21 juni 2012

Cuichine (Antwerpen)

Straks gaan we naar een optreden in zaal Zappa nabij het Kiel en we weten nu nog niet dat dit optreden subliem zal worden.

Omwille van de foor in Antwerpen, zoeken we in de buitenwijken een restaurantje. Getipt door een Antwerpse ontdekken we Zurenborg, een hippe en levendige wijk. Ondanks het twijfelachtige weer klinken we met een Troubadour op het terras van de Moeskop.

Daarna trekken we naar Cuichine, een stijlvol ingericht Aziatisch restaurant. Een keuze maken uit de beperkte maar aantrekkelijke kaart lukt vlot. We kiezen voor gyoza, licht gegrilde tonijn en vegetarische dim sum. Uit de wijnkaart kiezen we een Sancerre, cuvée Silex 2010.

De tonijn is erg lekker gegrild met een sesamkorstje en is mooi rauw binnenin. De dim sum is best oké maar vooral de gebakken dumplings met varkensvlees vallen in de smaak.

Bij de hoofdgerechten verschijnen kabeljauw, Pekingeend, een dagsuggestie met gewokte groenten en kip, en een vegetarische wok. De gelakte eend is lekker en wordt stijlvol gepresenteerd met wat groentjes, een apart schaaltje met een lekkere jus en flensjes die je zelf kan vullen en rollen. De vegetarische wok bevat knapperige groentjes, blokjes tofu en tofuschilfers. Dit alles smaakt oké maar niet verbluffend. Over de dagsuggestie is men enthousiast en ook het mooi gepresenteerde visgerecht lijkt te bevallen.

Dessert slaan we over. Het toetje bevindt zich in zaal Zappa.

www.cuichine.be

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten