zondag 3 juni 2012

Cellar door restaurant at the Groveland hotel (Groveland - California,USA)

Vandaag zijn we op weg naar Yosemite. Tijdens de heenrit rijden we door een leuk dorpje: Groveland. Meteen volgt de semi-hypothetische gedachte: op de terugweg drinken we hier wel iets.

Wanneer we na enkele mooie zichten (wandelen zat er op een drukke zondag niet in) effectief terugkeren, loopt het tegen zessen. Misschien eten we wel iets in Groveland. We parkeren en dwalen door de hoofdstraat. Het plekje heeft iets, dat is zeker. Wat de meeste plekjes evenwel niet hebben, is een terras. De doorsnee Amerikaan zit liever in een gekoelde duistere binnenruimte. Maar we hebben geluk. We merken een leuk hotelletje op, lopen even om, en zien een aantrekkelijk terras opduiken.

We installeren ons op het terras tussen de planten met een glaasje schuimwijn (Chandon - uit de streek) en een glaasje Chileense Chardonnay (van het huis Lapostolle). We krijgen ook een hapje waarbij balsamico en olijfolie gescheiden worden door een dammetje look. Even later duikt een specht op die even poseert op de stoel tegenover ons. Waw, we hebben een fantastische oase ontdekt.

De kaart is bijzonder aantrekkelijk. De chef houdt van lokale, duurzame en natuurlijke producten. Omdat we de Amerikaanse proporties wat wantrouwen, starten we aan beide kanten met een lichte salade. Aan de ene kant bevat die heerlijke, gedroogde kersen, schijfjes appel (uit een appelboom in de buurt), wat geitenkaas, cashewnoten, diverse slasoorten en een honing-balsamicovinaigrette. Top. Net als het gerecht aan de overkant: spinaziebladeren, aardbeien, meloen en een basilicumvinaigrette.

Voor de hoofdgerechten laten we ons verleiden door de dagsuggesties: forel en lam. De forel bestaat uit vier mooie filetjes, gepresenteerd met wat risotto, paddenstoelen en gegrilde asperges. Het lamsvlees is mooi rosé, kreeg een mosterdkorstje mee, en wordt vergezeld door wat puree en gegrilde asperges. Geen klagen over de wijnkelder hier, want ook het glas shiraz (Penfold - Coonawarra) is hemels.

Bijzonder pluspunt is dat alles rustig verloopt, en dat alles ook erg uitgebalanceerd is. Omdat we deze plek niet snel willen verlaten, snuisteren we nog door de dessertkaart. Dit blijkt de juiste keuze. We worden lyrisch als we het appeltaartje met karamel proeven. En idem voor het chocoladetaartje met vloeibare chocolade binnenin, een bolletje ijs en wat chocoladesaus. Had het mogelijk geweest, kwamen we hier de volgende dag meteen terug.

http://groveland.com

Onze score: this is heaven
Bediening: vriendelijk
Omgeving: rustgevend
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten