vrijdag 8 juni 2012

Basil (Carmel - USA)

We hebben net de 17-Mile Drive gereden en als we de toeristenfolders mogen geloven moest dat de mooiste weg in Californië en ver daarbuiten zijn. Mooie dingen gezien inderdaad, al weten we op dat moment nog niet dat de gewone kustweg naar L.A. minstens even verbluffend zal zijn en ons op vergezichten zal trakteren die een nog diepere indruk zullen maken. Wilde zeeolifanten kom je bijvoorbeeld niet elke dag tegen.

Maar goed. Op dit moment zijn we gestrand in Carmel. Een erg gezellig dorpje waar nog steeds een hippiesfeer lijkt te heersen. Veel surf dudes ook die zich met hun plank in zee wagen. Het dorpje heeft altijd vooral acteurs, schrijvers en artiesten als inwoners gehad, en die sfeer proef je meteen. Clint Eastwood was er ooit burgemeester. Kortom: een vakantiewoning hier zouden we niet weigeren. Diep vanbinnen zijn we tenslotte altijd al hippies geweest.

We lopen door het gezellige plaatsje en komen bij Basil terecht. We installeren ons op het terrasje en bestellen een glaasje sprankelende Chileense chardonnay. We krijgen er een lekker hapje met pestobroodjes bij.

Met het oog op een lichte lunch bestellen we een sandwich met gerookte zalm (het spek zal de kok voor ons achterwege laten). Die is smaakvol en stijlvol. De lamsburger met tzatziki aan de andere kant bevalt eveneens. We drinken er een fris glaasje sauvignon blanc van de Napavallei bij.

Het restaurant brengt een Italo-Californische keuken met aandacht voor natuurlijke, lokale en duurzame producten. Dat ze bekroond werden met de prijs ‘beste nieuw restaurant’ willen we graag geloven.

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: verzorgd
Prijs: lowGeen opmerkingen:

Een reactie posten