vrijdag 25 mei 2012

Thai Smile (Palm Springs - USA)

Palm Springs – oase in de woestijn – dag 2. (Lees ook onze vorige blog.) We zijn eeuwige twijfelaars als we een restaurant moeten kiezen uit een groot aanbod. Dan lopen we wel tien keer dezelfde straat door om een juiste keuze te staven. De argumenten die we dan verzinnen zijn steeds divers: stoelen van plastiek, tafelnapjes te blauw, licht te fel, enzovoort. Heel wat plekjes zien er oké uit, al worden we vaak weggejaagd door muzikaal entertainment dat voor ons absoluut niet hoeft. Avontuurlijk en grappig had het anders wel geweest.

Uiteindelijk belanden we bij de Thai die we daarnet al drie keer waren gepasseerd. De beste Thai van de stad, zo vertelt het trotse plaatje aan de deur. Dat is een grappig detail want eigenlijk zijn er maar twee Thaise restaurants. De concurrent heeft dus alvast een mooie tweede plaats.

De plek zit bomvol maar we hebben geluk en krijgen een plaatsje. Naast een blind date zo lijkt het, maar het gesprek wil daar precies niet vlotten. We klinken met een glas Gewurztraminer en een glas Riesling. Die laatste smaakt met een onaangename prikkel behoorlijk fout.

Starten doet de ene kant met vispasteitjes en pindasaus. Aan de andere kant komt een flink slaatje met rundsvlees, munt, tomaat en limoen. Lekker maar minstens even pikant. Brand!

Daarna (of beter: 'terwijl' zoals we vaker zullen meemaken in de USA) komt de krokante tofu met broccoli, courgette, sperziebonen en pinda's. Prima. Ook de aubergine met de eislierten, oestersaus, gember en eend aan de andere kant smaakt erg lekker. Maar opnieuw minstens even pikant. Brand!

www.thaismilepalmsprings.com

Onze score: quite okay
Bediening: oké
Omgeving: eenvoudig oosters
Prijs: low
Geen opmerkingen:

Een reactie posten