donderdag 24 mei 2012

Shutters on the Beach - COAST (Los Angeles - Santa Monica - USA)

Misschien dat de pier van Blankenberge beter doet dan de met banaliteiten beladen pier in Santa Monica, maar voor de rest hebben we het bijzonder naar onze zin in deze mondaine badplaats. Van dikke Amerikanen alsnog geen spoor. Wel atletisch gebouwde figuren op de fiets of rollerskates. Wie wil kan wat extra spieren kweken op één van de vele faciliteiten die je langs het strand kan vinden. Wij nemen echter al genoegen met het strand, de zee en het mooie weer.

Wat een leuke speling van het lot dat het terras van Shutters' Living Room bezet blijkt want we worden naar het fantastische en zoveel leukere terras van de Santa Monica Coast geloodst.

Met onze zintuigen op topvermogen en een dosis geluk bevinden we ons nu aan een tafeltje met zicht op de prachtige Baywatchstranden: wat ons betreft, op dit moment, het meest fantastische plekje van LA. We klinken op zoveel moois met een glaasje Venetiaanse rosé prosecco.

'Er zijn twee types oesters beschikbaar', weet de sympathieke ober te vertellen. We bestellen er vier van elke soort. Klein maar fijn, geserveerd met een pikant chilisausje.

Vervolgens houdt de ene kant het luchtig met een slaatje van heirloom tomaten waarbij smaakvolle rode en gele tomaten met wat basilicum eenvoudig maar goed op smaak gebracht zijn. De andere kant geniet van de gegrilde dagvis, in dit geval een zeebaars met wat gegrilde groene asperges. Heerlijk. De geselecteerde wijnen, een Californische witte en een Italiaanse rosé, passen er uitstekend bij.

www.shuttersonthebeach.com

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: zicht op santa monica beach
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten