donderdag 31 mei 2012

Olives (Las Vegas - USA)

We houden van rock&roll en verblijven drie dagen in het Hard Rock Hotel van Las Vegas. Mochten we evenwel een ander hotel moeten kiezen, zouden we bezwijken voor Bellagio’s. Grandeur in stijl, dat is duidelijk. Waar sommige megahotels op de strip zich verliezen in kitsch of zelfs al wat aftands durven worden, staat Bellagio’s met zijn pracht en praal midden in de strip stijlvol te wezen. Het hotel is ook beroemd omwille van zijn fonteinenshow die toch wel meer indruk op ons maakt dan we konden vermoeden.

In dit immense hotel vallen we op een aantrekkelijk restaurant waar we na een uitputtende tocht in 40° besluiten om er even te stranden aan de bar. Er is een ‘namiddagkaart’ waaruit we twee gerechtjes pikken: een tonijncarpaccio met kappertjes, een pureetje en limoenvinaigrette en een slaatje met gele en rode bieten, rode ui, mandarijntjes en honing. Het klinkt eenvoudig maar het smaakt heerlijk complex. Het glaasje viognier en het glaasje rosé zijn eveneens van de betere soort.

Na vele omzwervingen belanden we ’s avonds opnieuw in Olives. Ons hapje deze namiddag was immers veelbelovend, dus wedden we op het winnende paard. Leuke meevaller is dat we er de licht- en watershow elke vijftien minuten gratis bijkrijgen.

Wellicht is het de eerste keer dat we in de VS een hapje én tijd krijgen. Een keuze maken uit de gerechten lukt terwijl we degusteren van de zwarte- en groeneolijventapenade met diverse soorten brood en een fles Crios Torrontes.

Wat volgt is een slaatje met feta en een tonijntartaar met komkommer, tomaat en stevig gekruide scampi's. Lekker. Er is op dit late uur nog erg veel ambiance in Olives. We genieten van de unieke sfeer die er heerst.

De hoofdgerechten dan. Een pizza met aubergines, gecarameliseerde ui en mozzarella. Lekker maar heavy. Ook de andere kant is tevreden met de heilbot. Naast een mooi stuk vis vinden we ook kappers, risotto, tomaat, limoentoetsen en geroosterde lookteentjes. Plezant. Opvallend is dat in de VS heilbot een vergelijkbaar statuut krijgt als tarbot bij ons: voor velen de meest geprezen vis, en overal de duurste vis.

www.bellagio.com/restaurants/olives.aspx

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: stijlvol met zicht op de befaamde bellagio fonteinen
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten