woensdag 30 mei 2012

Nobu (Las Vegas - USA)

Las Vegas overtreft op alle vlak de verwachtingen: alles is nóg groter en decadenter, en alles blinkt nóg meer dan we vermoedden. We verblijven in het Hard Rock Hotel waar een vrolijk pretparkgevoel ons bekruipt. Overal stoot je op memorabilia die ons in de juiste stemming brengen.

In dit oord van verderf plantte Nobu niettemin een vestiging. Nobu vind je in meer dan twintig steden over de hele wereld en biedt de geprezen Japanse fusion van chef Nobu Matsuhisa. De twee vestigingen in London en deze hier in Las Vegas kregen een Michelinster.

Robert De Niro is fan van het eerste uur en mede-eigenaar van de keten. David Rockwell tekende het strakke design van de Nobu hier in het Hard Rock Hotel. "Swimming suits forbidden," staat er op een plaatje aan de deur. Zoiets lees je enkel in Las Vegas. En ook: "men should wear long sleeves and trousers".

Zo dicht bij de sterren kunnen we niet anders dan klinken met iets dat past in het bijzondere kader. Een chardonnay van Francis Ford Coppola's wijnhuis dus maar, en die smaakt zowaar prima. Als amuse nemen we wat edamame en die worden perfect geserveerd.

Kiezen is moeilijk als er zoveel lekkers op de menukaart staat en dus gaan we voor de selectie van de chef van zowel sushi als sashimi. Vers, divers en verfijnd zullen vast de sleutelwoorden zijn. En inderdaad. De sashimi smelt op onze tong. We smelten er bijna zelf weg van. De sushi wil duidelijk niet overdonderen maar wil door zijn eenvoud overtuigen. En die eenvoud overtuigt met zijn perfect uitgekiende ingrediënten wel degelijk.

We passen voor een dessert want de nacht roept. En in Vegas kan je die roep nu eenmaal niet negeren. Enkel foto's die we enkele dagen later op ons toestel terugvinden, zullen getuigen van wat vanavond nog volgde.

www.noburestaurants.com/las-vegas

Onze score: check this out
Bediening: stijlvol
Omgeving: hip
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten