zaterdag 26 mei 2012

Mattina's (Kingman - USA)

Goed dat er tegenwoordig 'beep me up Scotty'-teleportatiemachines bestaan die je in een seconde naar de andere kant van de aarde kunnen flitsen, want hoe en vooral waarom zou je anders in Kingman belanden. Tenzij je natuurlijk - zoals wij nu - er toevallig op doorreis belandt. Om maar te zeggen: er valt hier bijzonder weinig te beleven. En zoals we bovendien in de kleine superette mochten ontdekken: na zonsondergang komen de freaks naar buiten.

Niettemin zijn we bijzonder in onze nopjes. We voelen ons personages in een road movie en de berg aan de horizon lijkt geplukt uit ‘cowboyland’ van Playmobil. De restaurantlijst die we in het hotel hadden doorgenomen, brengt ons naar het Italiaans restaurant Mattina’s. Als we Arizona Highway Magazine mogen geloven, behoort deze plek tot de 25 beste van Arizona. Bij Mattina's is men echter niet opgezet met ons erg late bezoek – het is 20.30 uur – maar we krijgen niettemin nog een tafel. “Dat we snel moeten kiezen,” willen we nog iets eten. “Americans eat early,” zal ze ons later nog ter verontschuldiging meegeven. Ietwat opgejaagd kiezen we alvast bruchetta om te starten en die zijn met hun verse tomaat, look en olijfolie een fijne start. Klinken hierbij doen we met een glas Merlot en Chardonnay.

De verse Ravioli verraden veel vakmanshap. Gevuld met kreeft en verrijkt met clams en een lekker romige witte wijnsaus, scoort dit gerechtje erg goed. Ook de gegrilde zeebaars aan de andere kant met kappers, tomaat, ui, olijven, look en wittewijnsaus wordt bejubeld.

Na enkele dagen USA merken we trouwens dat wie zijn bord niet opkrijgt de restjes in een box mee naar huis kan krijgen. Een service waar heel wat Amerikanen gretig gebruik van maken. Maar bij de tafel aan het raam liep dat vanavond verkeerd af: per abuis werd het 'restje' weggekieperd, tot groot ongenoegen van de gasten. Het komt tot een heuse discussie, al zijn wij zo vrij te bedenken dat het lot de vrouw misschien wel gunstig gezind was: ze was namelijk al veel te dik.

Wij aten ons bord sowieso volledig uit en keren dus zonder box maar tevreden terug naar ons hotel.

www.mattinasristorante.com

Onze score: quite okay
Bediening: losjes
Omgeving: eenvoudig
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten