maandag 28 mei 2012

Blue Buddha (Page - USA)

We hebben net de Grand Canyon achter de kiezen en beseffen op dat moment nog niet dat morgen het prachtige Lake Powell op ons wacht. Een welkome verfrissing in een meer dan aardig hotel brengt ons in opperbeste stemming. Page verkennen zal evenwel een eufemisme zijn voor een rondje rijden door een drietal vers aangelegde straten. Het dorp ontstond pas in 1957 toen ze er de fameuze Glen Canyon Dam wilden bouwen en de Colorado River na drie jaar flink metsen aan de andere kant Lake Powell zou worden.

Voor de rest heeft deze plek geen geschiedenis en dat merk je ook: behalve een uit de hand gelopen winkelcentrum (zoals we vaak zullen zien in de USA) bestaat Page uit nog wat lintbebouwing en dan heb je het hier wel gezien. Het winkelcentrum is dan ook zogezegd ‘downtown Page’ waar je naast winkels ook de meeste restaurants kan vinden.

De restaurantgids in het hotel leidt ons dus naar ‘downtown’ waar de Blue Buddha er zowaar in geslaagd is om in het ongezellige beton van het winkelcentrum een andere wereld te creëren. Eenmaal binnen zitten we in een clubby en trendy omgeving. We klinken op Page met een glaasje Sauvignon en Chardonnay, beide van Kendall Jackson (Californië). Vooral de heerlijke Chardonnay moeten we zeker onthouden. We laten het aperitief vergezellen door wat edamame die prima werd geserveerd.

Dan begint het avontuur met zowel sashimi als sushi. De sashimischotel waarmee we starten, scoort met yellowtail, zalm en tonijn. Maar echt avontuurlijk is de sushi. We kunnen niet anders dan jodelen bij de Volcano roll die met een combinatie van tobiko, spicy kreeft, krab, komkommer, avocado en dan ook nog eens de topping van ei en zalm uit de oven werkelijk verbluft. Maar ook de rest verbluft: de AZ roll smaakt zacht en pittig tegelijk met de zalm, avocado, cream cheese en jalapeno. En de Surfer roll bekoort met een combinatie van kokos, ananas, curry, tempura en avocado.

Enkel het dessert overtuigt minder: Japanse sweetsticks met cheescake, brownie, bosbessensaus en karamel. De andere kant daarentegen geniet met volle teugen van zijn Jack Daniels. Het aardige meisje achter de bar zal niet vertrouwd zijn met dit soort drankjes want wat we krijgen lijkt wel een vierdubbele portie. Ons hoor je evenwel niet klagen! Santé!

www.bluebuddhasushi.com

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: hip
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten