dinsdag 29 mei 2012

Benja's ( St. George - USA)

We wandelden door het prachtige groen van Zion vandaag. De naam kreeg het park ooit van mormoonse pioniers en die roots lijken nog niet ver weg. Bestel je er een biertje of een cocktail, dan noemen ze dat met een zekere afwijzing ‘alcohol’. “You want some more alcohol??” Nee, bedankt. Ook opmerkelijk: het grote aangename terras met verbluffend zicht op een berg hadden we voor ons alleen. Zoals wel vaker in Amerika verkiest de rest de ongezellige eetruimte met airco. Onbegrijpelijk.

In St. George merk je dezelfde roots als eerder vandaag in Zion: veel kerken en weinig kleur. Net als Page getuigt de stad van weinig fantasie, al mogen de woeste rode rotsen in de omgeving er wel zijn natuurlijk. Elk moment verwachten we dat er een indiaan te paard zal verschijnen. Die indianen werden evenwel vakkundig aan de kant gezet door die mormonen van destijds.

Weinig fantasie? Dat moeten we terugnemen, want wikipedia leert ons nog dat in 1953 nabij St. George een atoomproef werd uitgevoerd waarbij militairen bij wijze van proef werden blootgesteld aan een kernexplosie. Veel van deze militairen overleden vroegtijdig aan stralingsziekten.

Een sympathieke plek kortom, en net als gisteren moeten we de restaurants zoeken in een winkelcentrum. We pikken er een Thai uit en eenmaal binnen vergeten we snel het winkelcentrumgevoel. We starten met een glaasje witte Zinfandel wat een rosé blijkt te zijn die te zoet smaakt. De andere kant treft het iets beter met de Chileense Chardonnay (Cono Sur).

We beginnen met een Japans gerecht: de sushi snake. Acht schijfjes sushi doorsnijden de scampi tempurasnake. Heerlijk. De sushi werd op smaak gebracht met komkommer, pittige mayonaise, krab, avocado, sesam en een zalmomeletje.

De andere kant is tevreden met het gekende thaise gerecht: engelenhaar met scampi en gehakte kip. In België is de kip evenwel vaker varkensvlees, maar voorts is het erg herkenbaar. De portie daarentegen kan dienen als voor- én hoofdgerecht.

Als hoofdgerecht kiezen we beide voor Thais, een keuze die we ons zullen beklagen. De groene curry met scampi, erwten (erwten?!), kubusjes wortel (blikgevoel!), paprika en bamboe is flets van smaak. Ook de krokante tofu met pinda, paprika, ui, wortel en paddenstoelen aan de andere kant is niet helemaal ons ding.

We drinken hierbij een suggestiewijn: de Pinot noir van Hob Nob. Te warm en geen topper. We hadden –volgens de omschrijving- viooltjes en kersen moeten ruiken, om vervolgens een zachte en rijke vloeistof over onze tong te voelen vloeien, maar helaas.

benjathai.com

Onze score: just ordinary
Bediening: oké
Omgeving: comfortabel maar zielloos
Prijs: low
Geen opmerkingen:

Een reactie posten