donderdag 24 mei 2012

Al Dente (Palm Springs - USA)

Buiten tafelen om negen uur 's avonds, het is al een hele poos geleden dat dit nog eens mogelijk was. Je moet er tegenwoordig al naar de woestijn voor trekken. Palm Springs: oase in de woestijn. Je zal hier niet snel uitdrogen want ze kijken er niet om een kubiekje om de stad vochtig te houden. Overal wordt er vrolijk met water gespoten om de mooie bloemstruiken gezond te houden. Dat moet veel geld kosten, bedenken we, maar de toeristen zorgen vast dat de financiële balans goed blijft zitten. Met de vele restaurants, hotels en toeristenboetieks wanen we ons meer op Mallorca dan in de woestijn.

Op dit aangenaam terras klinken we op de vrolijke kunstmatigheid met een glaasje prosecco en een glas pinot noir. Als amuse wordt wat lekker brood aan tafel gebracht met een salsa van tomaat en look. Een prima start.

Als voorgerecht opteren we voor een Italiaanse klassieker: een slaatje caprese. De schijfjes mozzarella en tomaat worden basic gepresenteerd maar het smaakt meer dan oké. Eerlijker kan dit gerechtje niet zijn.

Daarna komt nog een klassieker: linguine arrabiate. Lekker en pittig met flinke stukken look in de schil. We hoeven niet bezorgd te zijn tegenover de andere kant, want ook daar vinden we één en al look bij de tagliatelle. Deze pasta bevat immers slechts twee ingedrienten: look en olijfolie. Eenvoud is niet eenvoudig, maar met deze pasta brengen ze het tot een goed einde.

www.aldente-palmsprings.com

Onze score: quite okay
Bediening: aardig
Omgeving: aangenaam terras, eenvoudiger binneninterieur
Prijs: low
Geen opmerkingen:

Een reactie posten