zaterdag 14 april 2012

Pasta-Hippo-Vino (Antwerpen)

We zijn op stap met de jongens en dus wordt er vandaag heel veel aandacht besteed aan het aperitief. We rijden met stadsfietsjes de hele stad rond en klinken op tal van maffe plaatsen op de toekomst. In Antwerpen zal je niet snel vergaan van de dorst. Ook niet van de honger. Maar de jongens hadden al op voorhand een plaatsje uitgekozen en nemen ons mee naar de Pasta-Hippo-Vino aan de voet van de kathedraal. Ze reserveerden er een tafeltje en dat blijkt een must want zonder reservatie raak je hier niet snel binnen.

De drie etages van het fraai gerestaureerde herenhuis zijn tot in de nok gevuld. Er heerst een jonge en gezellige ambiance. We krijgen een tafeltje boven, met zicht op de kathedraal. Fijn. Ook de kaart bevestigt meteen dat we hier goed zitten. Hoewel Italiaans geïnspireerd, moet je hier geen traditionele formules zoals pizza's of ordinaire pasta's verwachten. Pasta-Hippo-Vino wil die andere pastagerechten aanbieden en doet dat vanuit originele invalshoeken waarbij het vooral opvalt dat ook de vegetariërs niet worden vergeten. Dat ze tonijn van de kaart voortaan weren omwille van ecologische redenen, vinden wij een knap initiatief dat ons niet ontgaat. Mooi zo.

Ook de wijnkaart is dik oké en daar kiezen we de Italiaanse Gavi di Gavi uit die lekker fris en fruitig is. Starten doen we met zoete pepers, ansjovis, kappers en zwarte tapenade van olijven. En waar gerechten in deze combinatie soms overschaduwd kunnen worden door de alles opeisende ansjovistoetsen, blijken hier alle smaken mooi uitgekiend en in balans. Een prima smaakvolle start. Aan de andere kant zien we carpaccio van verse zalm met mierikswortelcrème en buffelmozzarella verschijnen. Ook daar wordt enthousiast gereageerd.

Daarna volgt een lekkere zwarte tagliatelle met verse calamares, tomaten, ajuin, oregano en chili. Is de textuur van de tomaat misschien te ver versmolten met de rest, toch smaakt dit prima. Bij de pasta met ansjovis, kappers, tomaat en knoflook aan de andere kant herkennen we de mooi uitgekiende smaken van daarnet in eenzelfde juiste balans. Ook de gewokte scampi ernaast kan op enthousiasme rekenen.

Naast het restaurant is er ook nog de erg sfeervolle bar. Maar de stad roept en dus zetten we onze verkenningstocht verder en lopen we kordaat de nacht in.

www.apm-hippo.be

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: warm sfeervol
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten