zaterdag 21 april 2012

Lekebek (Leke)

Pal in de polders nabij Diksmuide vind je de Lekebek waar gastvrouw Marijke Vanhoorne de hele zaak zowat op haar eentje runt. Ze ontvangt ons in haar landelijke villa die wordt omringd door het mooie en rustgevende polderzicht en zal even later verdwijnen in de keuken om geregeld tevoorschijn komen met lekkers.

We zijn deze middag met een vijftiental mensen bijeen en hebben de locatie helemaal voor onszelf. Met een glaasje schuimwijn met passievruchtenlikeur klinken we op een mooie en lange carrière. Bij het aperitief genieten we ook van enkele amuses: een soepje van asperges, een tartaar van tomaat (met garnalen) en mascarpone met radijsjes.

Bij de vegetariër gaat het menu van start met een kruidige salade met guacemole. Best oké, al smaakt de avocado helaas te weinig door in de guacemole. De rest krijgt een lekkere tartaar van zalm. We zijn volop in de aspergeweek, en verwachten dan ook niet anders dan een gerecht met asperges te ontmoeten in het menu. En die krijgen we bij de perfect bereide kabeljauw met een lekkere mosterdjus. De vegetariër krijgt hetzelfde zonder de vis. Het hoofdgerecht is een soort lamsstoofpotje met een erg lekkere jus en lentegroentjes. Het vegetarische hoofdgerecht daarentegen oogt mooi, maar smaakt weinig avontuurlijk: de pasta met paddenstoelen mocht wat meer uitgesproken smaken vertonen.

Het menu sluit af met een smaakvol dessert met aardbeien, champagne en rabarber. Bij de koffie krijgen we nog een kokosmousse, turks fruit en een bavarois. Buiten schijnt plots de zon, na een hele ochtend regen. Een mooi besluit van de middag.

www.delekebek.be

Onze score: check this out
Bediening: hartelijk
Omgeving: een oase van rust in het platteland
Prijs: medium
Geen opmerkingen:

Een reactie posten