vrijdag 27 april 2012

La Galleria (Oostende)

Oostende. Vrijdagnamiddag. Uit ervaring weten we dat helaas niet veel interessante plekjes de kok doorlopend achter het fornuis houden.
Een ingeving van het moment leidt ons door de Ensorgalerij en tot onze prettige verbazing is de keuken van La Galleria open van 11 tot 22 uur.
Er zit nog een andere tafel die duidelijk al in de stemming en de Irish Coffee-fase zit. La Galleria is een bijzonder karaktervol plekje dat erg knus werd ingericht met Oostendse memorabilia en een pittoresk sfeertje uitstraalt. Wij nemen plaats aan het raam. De ober komt ons de kaart brengen en geeft wat toelichting bij het suggestiebord. Elke vrijdag hebben ze een menu in 't Ostèns. Drie gangen voor 38 euro, aperitief inbegrepen, en voor het hoofdgerecht keuze uit een tiental suggestiegerechten. Niet mis.

We bestellen alvast een glaasje cava, waar we een lekker zoete fruitbrochette bij krijgen. Ook een schaaltje Oostendse garnalen, een verse gazpacho en een hapje met tomaat en mozzarella onderhouden ons bij het aperitief.

We maken onze keuze à la carte, en dat zullen we ons niet beklagen. De carpaccio van Sint-Jacobsnootjes smelt op je tong. Er zijn wat 'kaviaarparels' bij geserveerd en toastjes die stijlvol werden geprikt op een stokje. Het gerecht wordt de hemel in geprezen, vooral omwille van de ingelegde tomaatparels: minuscule tomaatjes met een volpittige smaak. Aan de andere kant zien we een gelijkaardig gerecht maar dan met licht gerookte zalm. Heerlijk.

Uit de vrij ruime keuze wijnen per glas kiezen we een Chileense Cabernet Sauvignon (Punto Niño) en een glaasje Chardonnay. In een tweede ronde proberen we ook de Zuid-Afrikaanse wijn uit. Drie erg verschillende maar drie smaakvolle wijnen.

Het hoofdgerecht aan de ene kant is een scampibrochette met look. Veel look. De andere kant krijgt drie garnaalkroketjes met frietjes. Lekkere kroketjes in een krokant jasje, maar ze zijn toch iets te spaarzaam geweest met garnalen in de vulling. Op het bord zelf liggen wel nog enkele lekkere garnaaltjes, en is er een kommetje met een heerlijk bisquesausje.

We ronden af met koffie en een praline. Het is bijna zes uur. Een heerlijk rustig namiddagje tafelen in de Ensorgalerij. Moet kunnen. En doen we zeker opnieuw.

www.lagalleriaoostende.be

Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: knus
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten