maandag 16 april 2012

Jardin Tropical (Knokke-Heist)

De week starten op een niet-doordeweekse manier, we kunnen het je alleen maar aanraden. Bijvoorbeeld door op een blauwe maandagavond te gaan eten. Dan kiezen voor Jardin Tropical is bovendien een verstandige keuze, want er is de maandagavondformule waarbij je een driegangenmenu aan 55 euro kan krijgen. Een prikje voor een sterrenrestaurant met reputatie.

We klinken met een kir en krijgen enkele amuses. Attent dat ze niet vergeten zijn dat één kant van de tafel geen vlees eet: het sapje van geconcentreerde tomatenjus is slechts aan één kant verrijkt met chorizojus. Verder genieten we ook van een parmesankoekje, een tomate-crevette new style en een kruidenbeignet met een raz el hanoutsausje.

De eerste ronde wordt opgebouwd rond de licht gerookte makreel. Heerlijke stukjes vis worden vergezeld van een weelde aan kleuren, geuren en smaken: toefjes gelei van citrusvruchten, frisse parels van dezelfde citrusvrucht (bergamot) en structuren van courgettes. We worden ook optisch bedrogen: iets wat op een kerstomaatje had geleken blijkt een smaakvol kunstje van de kok. Dit doen we zelf niet na.
Is dit het beste voorgerecht dat we ooit aten? Misschien wel.

De sommelier schenkt hierbij een lekkere Italiaanse Verdicchio 2010.

Bij het hoofdgerecht start de diversiteit: de ene kant krijgt een eerder herfstig gerecht met eendenfiletjes, zwezerik, gratin met een beetje spek en een boterjus met rode wijn. Een topgerechtje dat heel veel oog voor detail verraadt.
De andere kant krijgt vier mooie tongfilets op een zalig zachte risotto met peultjes, asperges en een boterjus. Foutje evenwel dat ook de 'viskant' dezelfde rode wijn te drinken krijgt. Maar we klagen niet want deze rode wijn, een Portugese wijn met Syrah en Cabernet Franc, is hemels.

Deze uiterst geslaagde culinaire avond ronden we af met ijzerkruidthee, een stevig kopje koffie, twee marshmallows en een cakeje met een pipetje rum.

www.jardintropical.be

Onze score: this is heaven
Bediening: veeleer stijf
Omgeving: strak
Prijs: highGeen opmerkingen:

Een reactie posten